Kaj vam ponujamo

Naše storitve

INDUSING d.o.o.

– ELEKTROPOLIRANJE
– KEMIČNO ČIŠČENJE
– STRUŽENJE
– REZKANJE
– IZDELAVA IZVLEKOV
– LASERSKI RAZREZ PLOČEVINE IN CEVI
– VARJENJE PO VSEH METODAH
– UPOGIBANJE PLOČEVINE
– PRENOS CERTIFIKACIJSKIH OZNAK MATERIALA

01.

ELEKTROPOLIRANJE

Prednosti elektrolitskega poliranja

  • Čistoča in kakovost elektrolitsko polirane površine je najboljša.
  • Hrapavost elektropolirane površine se izboljša in znaša v standardni kvaliteti (Ra 0,6 – 0,8 µm) ali v FARMA kvaliteti (Ra 0,25 – 0,4 µm).
  • Elektropolirana površina ima svetel, bleščeče sijajen izgled.
  • Pri elektrolitskem poliranju se odstranijo vse nečistoče iz osnovnega materiala. Odstranijo se vsi vneseni ostanki feritov od preoblikovalnih orodij.

Ostane samo čista nerjaveča površina materiala, kateri se neprimerno podaljša življenjska doba.

Zmanjšanje mikro površine materiala tudi do 10x, kar neprimerno izboljša kakovost in hitrost čiščenja materiala ter manjša poraba vode. Ostre pore se zgladijo in očistijo.

Elektrolitsko poliranje je neprimerljivo boljši postopek od mehanskega poliranja zaradi čistoče površine. Pri mehanskem poliranju se vnesejo v pore materiala nečistoče in maščobe, ki že nekaj let po obdelavi ostanejo v materialu. Zato priporočamo elektrolitsko poliranje, kjer ostane samo čisti osnovni material po obdelavi.

Oblika proizvoda nas ne omejuje.

Opis postopka elektrolitskega poliranja Razpolagamo z najnovejšo tehnologijo elektrolitskega poliranja nerjavečih materialov. Poliramo vse kvalitete nerjavečih materialov. Najboljše rezultate kvalitete površine in korozijske obstojnosti dosegamo z materialom kvalitete W.Nr. 1.4435.

K površinski obdelavi izdamo certifikat o kvaliteti elektrolitskega poliranja, ki vsebuje: – izmerjeno hrapavost pred in po elektrolitskem poliranju – izmerjeno čistočo površine in meritev feritov – izmerjeno odbojnost svetlobe s površin, ki so elektrolitsko polirane Oblika proizvoda ne omejuje možnosti elektrolitskega poliranja.

02.

STRUŽENJE

Struženje je najbolj razširjen postopek odrezavanja za obdelavo valjastih obdelovancev, možno pa je stružiti tudi ravne ploskve in celo nekatere neokrogle oblike, če orodje med delom niha. Glavno gibanje pri struženju je rotacijsko in ga opravlja obdelovanec. Podajalno gibanje je navadno premočrtno ali pa sledi poljubni krivulji. Struženje zavzema cca. 40% celotne obdelave z odrezavanjem, zato je verjetno struženje najnatančneje raziskan postopek. Raziskovanja pri struženju so dala vrsto zakonitosti, ki so osnove za vse postopke za odrezavanje kovin.

DSC_4265

03.

REZKANJE

Rezkanje je postopek odrezavanja, pri katerem opravlja orodje – rezkalo – rotacijsko glavno gibanje, podajalna gibanja pa so lahko premočrtna ali rotacijska. Ponavadi opravlja podajalna gibanja obdelovanec. Pri večini obdelovalnih postopkov (struženju, vrtanju…) je smer podajanja pravokotna na smer rezanja. Pri rezkanju pa se – če zasledujemo posamezen zob rezkala – lega smeri rezanja proti podajalni smeri neprestano spreminja.

Rezkanje največ uporabljamo za obdelavo ravnih površin. S posebnimi oblikami rezkal lahko obdelujemo tudi ukrivljene površine – s kopirnim rezkanjem lahko oblikujemo poljubno oblikovane površine, če pa uporabljamo profilna rezkala, dobimo tudi v prerezu oblikovane površine.

04.

KEMIČNO ČIŠČENJE

Kemično jedkanje nerjavečih elementov in izdelkov brez predhodne obdelave, dolžine 6000 mm. Najugodnejša površinska obdelava nerjavečih izdelkov! Prednosti bajcanja

Pri bajcanju se najprej odstranijo vse nečistoče iz osnovnega materiala. Ko iz materiala očistimo vse nečistoče iz por in nedosegljivih robov, se začne jedkanje vseh vnesenih ostankov črnih materialov od preoblikovalnih orodij. Tako odstranimo ferite s površine. Ostane nam čista nerjaveča površina materiala.

Na osnovni površini se ustvari dodatni kromatni film, ki zaščiti vse pore v samem materialu. Tako se neprimerno podaljša življenjska doba.

Izboljša se hrapavost materiala zaradi enakomernega jedkanja. – Po bajcanju pridobimo lepo enakomerno svetlo sivo mat površino.

Posebej priporočljivo je bajcanje varjenih nerjavečih elementov zaradi čiščenja samega vara in vnesenih nečistoč v okolici zvarnega mesta.

Bajcanje je najugodnejši postopek površinske obdelave nerjavečih materialov

05.

VARJENJE

Varjenje je zaradi učinkovitosti in ekonomičnosti glavni tehnološki postopek pri proizvodnji kovinskih delov. Postopek spajanja dveh ali več delov v nerazdružljivo celoto. Kadar govorimo o spajanju imamo v mislih toploto in pritisk oz. kombinacijo obojega z dodajanjem materiala ali brez.

Poznamo več vrst in načinov spajanja materialov – zato tudi ločimo med večimi varilnimi postopki.

  • MIG – MAG
  • ELEKTRO OBLOČNO
  • TIG
  • ALUMINIJ

Zakaj se odločiti
za nas

01.

ZAUPNOST

Vso dokumentacijo in informacije, ki jih pri svetovalnem delu prejmemo, obravnavamo kot poslovno skrivnost.

03.

STROKOVNOST

Pri reševanju izzivov sodeluje ekipa strokovnjakov z večletnimi izkušnjami iz različnih panog (davki, revizija, pravo…). Tako zagotovimo najširši nabor rešitev.

02.

VARNOST

Svetovanje izvajamo po principu največje varnosti za stranko, kar pomeni da preučimo vse koristi in tveganje, ki so povezane z določenimi odločitvami.

04.

DOLGOROČNOST

Svetovanje izvajamo po načelu dolgoročnosti. To pomeni, da stranki predlagamo rešitve, ki so koristne dolgoročno in ne samo trenutno in tako ne vsebujejo pasti v prihodnosti.

Smo podjetje ki se ukvarja z finim elektropoliranjem vseh vrst kovin in inox kovinskih izdelkov. Ogledate si lahko našo široko paleto referenc in galerijo izdelkov elektropoliranja.

Kontaktni podatki

Smo podjetje ki se ukvarja z finim elektropoliranjem vseh vrst kovin in inox kovinskih izdelkov.